Ανακοίνωση Τύπου 27/6/06

Μηνυτήρια Αναφορά για την αποστράτευση του Πλοιάρχου κ. Κώστα Λεγάκη

Αθήνα, 27.06.06

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

 

Μηνυτήρια Αναφορά στο Ναυτοδικείο κατά του ΥΕΝ, υπέβαλαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Ανωμερίτης, Γρ. Νιώτης και Ι. Διαμαντίδης για το θέμα της παράνομης αποστράτευσης του Πλοιάρχου Λ.Σ. κ. Κώστα Λεγάκη.

Η μηνυτήρια αναφορά στρέφεται κατά ανώτατων αξιωματικών, οι οποίοι έλαβαν την Απόφαση (Η. Σιωνίδης, Θ. Ρεντζεπέρης, και Α. Πιτσουλάκης) για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και είναι πλήρως τεκμηριωμένη.

Όπως είναι γνωστό, για το θέμα αυτό αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου στην πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή, αναδεικνύοντάς το, ως χαρακτηριστικό αναξιοκρατίας και δίωξης δημοκρατικών αξιωματικών.

Η επιλογή και προβολή της περίπτωσης του εν λόγω αξιωματικού οφείλεται στο γεγονός, ότι ο διωχθείς από το "σύστημα Δ΄ ορόφου Κεφαλογιάννη",   είναι   άριστος   αξιωματικός,   με   άριστες   σπουδές, τιμητικές διακρίσεις και με καμία ποινή σε βάρος του στη συνολική του καριέρα.

Αρχικά εκρίθη στάσιμος, προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο, όπου δικαιώθηκε και αντί για αποκατάσταση, τον κρίνανε εκ νέου ανεπαρκή και τον αποστράτευσαν με τον ίδιο βαθμό, γεγονός που δεν έχει ξανασυμβεί  από  τα  χρόνια  της  χούντας!  Για  το  θέμα  αυτό  είχαν απευθύνει και ερώτησή τους στη Βουλή, προς τον ΥΕΝ, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ χωρίς ουδείς να ενδιαφερθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΥΕΝ με τον ίδιο τρόπο έχουν διωχθεί ή εξαναγκασθεί σε αποστρατεία δεκάδες άριστοι αξιωματικοί, ενώ έχουν παρανόμως μετατεθεί 2.500 λιμενοφύλακες.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών έχει διαμαρτυρηθεί πρόσφατα στον Πρωθυπουργό για το χάος το οποίο έχει δημιουργήσει στο   Σώμα   αυτό   ο   Υπουργός   Εμπορικής   Ναυτιλίας   κ.   Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Το  πλήρες  κείμενο  της  μηνυτήριας  αναφοράς  είναι ΕΔΩ

Προηγούμενο άρθρο
Ανακοίνωση Τύπου 3/7/06
Επόμενο άρθρο
Ανακοίνωση Τύπου 30/3/06