Ανακοίνωση Τύπου 3/7/06

Σχέδιο τροπολογίας ΥΕΝ σχετικά με τις"Δωδεκαετείς συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας"

Αθήνα, 03.07.06

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

 

Η κατάθεση σχεδίου τροπολογίας στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου από τον Υπουργό ΥΕΝ κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη με θέμα "Δωδεκαετείς συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας", όχι μόνο δεν προωθεί "την αναβάθμιση της ενδονησιωτικής επικοινωνίας" κατά τον συντάκτη της, αλλά η εφαρμογή της οδηγεί σε ατραπούς οικονομικών σκανδάλων την κυβέρνηση.

Όπως είναι γνωστό από το 2003, με τους Υπουργούς Αιγαίου και Εθνικής  Οικονομίας  είχαμε    καταστρώσει    συγκεκριμένο  σχέδιο απόκτησης οκτώ πλοίων ακτοπλοΐας μέσω ειδικού χρηματοδοτικού πακέτου, του οποίου βασική παράμετρος ήταν η διάρκεια της σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας, την οποία ζητήσαμε από τα ευρωπαϊκά όργανα να καθορίσει σε 12-15 έτη.

Παρά  τις  θετικές  απόψεις  της  τότε  Επιτρόπου  κ.  Palacio,  η ελληνική κυβέρνηση μέσω των γνωστών διαφωνιών των Υπουργών κ.κ. Κεφαλογιάννη   -   Παυλίδη   εγκατέλειψε   το   σχέδιο   αυτό   και   την προσπάθεια θετικής απόκρισης της Ε.Ε..

Εφαρμογή της 12ετίας έστω, μπορεί να γίνει μόνο βάση του πιο πάνω σχεδίου και όχι επί του κάθε παλαιού, μονοβάπορου και μη αξιόπλοου πλοίου.

Η  έγκριση  της  12ετίας  μπορεί  να  είναι  συμβατή  μόνο  με  την εφαρμογή του ήδη καθυστερημένου σχεδίου κατασκευής ή αγοράς νέων σύγχρονων πλοίων.

Προηγούμενο άρθρο
Ανακοίνωση Τύπου 6/9/06
Επόμενο άρθρο
Ανακοίνωση Τύπου 27/6/06