Ανακοίνωση Τύπου 30/1/06

Σχετικά με το σχέδιο νόμου του ΥΕΝ

Αθήνα, 30.01.06

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Ο   βουλευτής   Β΄   Αθήνας   και   πρώην   Υπουργός   Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γιώργος Ανωμερίτης, σχολιάζοντας το κατατεθέν από την Κυβέρνηση στη Βουλή σχέδιο νόμου με τον τίτλο «Αναβάθμιση και αναδιάρθρωση της ναυτικής εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις», προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

« Ένα σχέδιο νόμου, το οποίο υπογράφουν εννέα (9) Υπουργοί μιας υπό ανασχηματισμό Κυβέρνησης, είναι βέβαιο ότι θα αποσυρθεί και θα επανακατατεθεί. Ελπίζω μέχρι τότε, το κατατεθέν προφανώς για λόγους επικοινωνιακής τακτικής σχέδιο νόμου, να αναμορφωθεί, να συζητηθεί με τους φορείς της ναυτιλίας και να επανακατατεθεί εναρμονιζόμενο με τον τίτλο του. Διότι απλά το σχέδιο νόμου αυτό, ούτε την αναβάθμιση, ούτε την αναδιάρθρωση της ναυτικής εκπαίδευσης υπηρετεί. Η προσθήκη δε σε αυτό της αντεργατικής διάταξης η οποία οδηγεί σε μείωση των συντάξεων (άρθρο 28,1), ελπίζω να γίνει μάθημα σ’ όσους πίστεψαν στις προεκλογικές υποσχέσεις της Ν.Δ.

Απέναντι στα δήθεν βέτο της Κυβέρνησης των μονοπύθμενων ψευδολογιών, μήπως ήρθε η ώρα διαβάζοντας το άρθρο αυτό κάποιοι να αφυπνισθούν και να αντιδράσουν; Τέλος, ένα σχέδιο νόμου, στο οποίο αντιτίθενται οι πάντες, το οποίο συγγράφηκε από πρόσωπα, τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με το ναυτιλιακό χώρο και το οποίο δεν τέθηκε υπόψη   ουδενός  ναυτιλιακού  φορέα,  δεν  μπορεί  παρά  να  είναι θνησιγενές, όπως και η σημερινή Κυβέρνηση.»

Προηγούμενο άρθρο
Ανακοίνωση Τύπου 14/2/06
Επόμενο άρθρο
Ανακοίνωση Τύπου 16/1/06