Ανακοίνωση Τύπου 14/2/06

Σχετικά με το ΦΠΑ αγροτικών μηχανημάτων

Αθήνα, 14.02.06

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, για τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν στο ECOFIN Ιανουαρίου 2006, ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή και πρώην Υπουργού Γεωργίας κ. Γ. Ανωμερίτη, επιβεβαίωσε ότι το αίτημα της ένταξης αγοράς αγροτικών μηχανημάτων σε μειωμένο ΦΠΑ 8% από 18% δεν έγινε δεκτό και έκλεισε οριστικά.

Με αφορμή το γεγονός αυτό ο κ. Γ. Ανωμερίτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Μια από τις κύριες υποσχέσεις της Ν.Δ. προς τους αγρότες ήταν και η μείωση του ΦΠΑ αγροτικών μηχανημάτων από 18% σε 8% (προεκλογικό πρόγραμμα Ν.Δ., σελίδα 47).

Επί πολλά χρόνια τους λέγαμε ότι δημαγωγούν, διότι για λόγους  ουσίας,  αλλά  και  για  λόγους  ευρωπαϊκής φορολογικής τάξης κάτι τέτοιο δεν επρόκειτο να γίνει αποδεκτό. Η τελική απόφαση του ECOFIN αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ποιοι εξαπατούσαν τους αγρότες και ποιοι άσκησαν υπεύθυνη αγροτική πολιτική. Έτσι το ΦΠΑ αγροτικών μηχανημάτων αντί για μείωση στο 8%, αυξήθηκε  στο  19%!  Με  ενδιαφέρον  αναμένω  τους  επί πολλά χρόνια λαλίστατους βουλευτές, υπουργούς και αγροτοσυνδικαλιστές της Ν.Δ. τι θα απολογηθούν στους εξαπατημένους αγρότες, των οποίων τα συμφέροντα ο κ. Πρωθυπουργός προσωπικά θα υπεράσπιζε στα Συμβούλια Υπουργών Γεωργίας, στων οποίων τις συνεδριάσεις φυσικά δεν παρέστη ούτε μια φορά!"

Προηγούμενο άρθρο
Ανακοίνωση Τύπου 30/3/06
Επόμενο άρθρο
Ανακοίνωση Τύπου 30/1/06