Ανακοίνωση Τύπου 16/1/06

Σχετικά με τον χώρο του πρώην Ιπποδρόμου

Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2006

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Στην ολομέλεια της Βουλής έφερε το θέμα των ανακοινώσεων του Υφυπουργού Πολιτισμού κ. Π. Τατούλη για την ανοικοδόμηση κτιρίων στον χώρο του πρώην Ιπποδρόμου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Ανωμερίτης, με επίκαιρη ερώτηση την οποία κατάθεσε και η οποία συζητήθηκε την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2006.

Ο κ. Π. Τατούλης επιβεβαίωσε ότι στον χώρο αυτόν θα ανοικοδομηθεί  το  νέο  κτίριο  της  Λυρικής  Σκηνής,  της  Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της Ορχήστρας των Χρωμάτων και της Κρατικής Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής συνολικού εμβαδού 54.000 τ.μ., αποκαλώντας  την   περιοχή  "υποβαθμισμένη  περιοχή",  η   οποία  θα αναδειχθεί από "τις υψηλού κόστους επενδύσεις", οι οποίες θα γίνουν.

Ο    κ.    Γιώργος    Ανωμερίτης,    αντέτεινε    ότι    στις    16.02.04, προεκλογικά, σε επίσκεψή του στην Καλλιθέα ο κ. Κ. Καραμανλής υποσχέθηκε ότι ο χώρος αυτός θα γίνει χώρος πρασίνου και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αθετεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Πρότεινε στην κυβέρνηση να αναζητήσει αλλού χώρους για τη Λυρική και να παραμείνει ο χώρος αυτός, ως χώρος Πρασίνου δεδομένου ότι όλη η Καλλιθέα, ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας στερείται έστω και ενός άλσους. Υπενθύμισε, τέλος, στον Υφυπουργό, ότι ο χώρος αυτός έχει ήδη παραχωρηθεί από την ΚΕΔ στο Δήμο Καλλιθέας.

Προηγούμενο άρθρο
Ανακοίνωση Τύπου 30/1/06
Επόμενο άρθρο
Ανακοίνωση Τύπου 19/12/05