Ανακοίνωση Τύπου 19/12/05

Σχετικά με ερώτηση προς τον Υπ.Εμπορικής Ναυτιλίας

Αθήνα, 19 ∆εκεµβρίου 2005

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Στις 19 Οκτωβρίου 2005 κατέθεσα Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (α.π. 3649/843) προς τον Υπουργό Εµπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη. Θέµα της ερώτησης ήταν οι δηλώσεις του Υπουργού ΥΕΝ στη Βουλή βάσει των οποίων "οι ακτοπλοϊκές εταιρίες που είχαν συνηθίσει µε ευαγγέλια και φραγγέλια, τα οποία µάλιστα υποτίθεται πως είναι κατατεθειµένα και σε θυρίδες στην Ελβετία υπόγειων διαδροµών πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ, της πολιτικής ηγεσίας και ακτοπλόων".

Όπως   είναι   γνωστό    βάσει   των   άρθρων   126   και   133   του Κανονισµού της  Βουλής,  ο  ΥΕΝ  θα  έπρεπε  να  απαντήσει  εντός  30 ηµερών.

Επειδή δύο µήνες µετά (19.12.05) ο Υπουργός ΥΕΝ, ούτε απάντησε στα ερωτήµατά µου, ούτε κατέθεσε εγγράφως στοιχεία, από τα οποία να αποδεικνύονται οι αιτιάσεις του θεωρώ ότι δια της σιωπής του, έστω και αντικοινοβουλευτικά, αποδέχεται ότι οι ισχυρισµοί του ήταν αναληθείς.

Το θέµα αυτό, ως πολιτικό θέµα κλείνει πολιτικά, χωρίς συνέχεια. Από τη διαδροµή όµως του θέµατος αυτού, οφείλουν κάποιοι να βγάλουν τα πολιτικά συµπεράσµατά τους, ιδιαίτερα όσοι εµπλέκουν την πολιτική και την παραπολιτική.

Προηγούμενο άρθρο
Ανακοίνωση Τύπου 16/1/06
Επόμενο άρθρο
Ανακοίνωση Τύπου 1/12/05