Ανακοίνωση Τύπου 19/12/04

Για την ομιλία επί του προϋπολογισμού του 2005

Αθήνα, 19.12.04

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Κατά τη σηµερινή του οµιλία επί του προϋπολογισµού του 2005, ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Γιώργος Ανωµερίτης, µεταξύ άλλων αποκάλυψε, ότι δεν έχει εγγραφεί στον προϋπολογισµό δαπάνη για την κάλυψη των ποσών των εκπτωτικών εισιτηρίων ορισµένων κοινωνικών οµάδων  που  µετακινούνται  µε  πλοία.  Αυτό  σηµαίνει  ότι  από  την 01.01.2005 καταργούνται όλες οι εκπτώσεις στα πλοία.

Σηµειώνεται ότι το Συµβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών το 2003, στο οποίο µετέχουν όλοι οι κοινωνικοί εταίροι, είχε αποφασίσει τη διατήρηση των εκπτώσεων για ορισµένες κατηγορίες προσώπων, µέρος των οποίων θα κάλυπταν στα πλαίσια των κοινωνικών τους σκοπών οι ακτοπλοϊκές εταιρίες και µέρος το Κράτος, µέσω του Προϋπολογισµού.

Όπως είναι γνωστό, στα πλαίσια του νέου καθεστώτος απελευθέρωσης  των   θαλασσίων  ενδοµεταφορών,  είχε   απαιτηθεί  η εξεύρεση µεικτής λύσης για το θέµα αυτό, προκειµένου να διατηρηθούν οι εκπτώσεις για ορισµένες οµάδες πολιτών, όπως οι άποροι, τα Α.Μ.Ε.Α.,  οι  πολύτεκνοι,  οι  ναυτικοί,  οι  συνταξιούχοι  ναυτικοί,  οι φοιτητές, οι κάτοικοι µικρών νησιών, κ.α.

Σηµειώνεται     επίσης     ότι     πέρυσι     βουλευτές     της     Ν.∆. κινητοποιούσαν νησιώτες κατά της Κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ., προκειµένου να επεκταθούν οι εκπτώσεις και στην Α΄ θέση των πλοίων!  Σήµερα, σεµνά και ταπεινά, κρυφά και µυστικά, καταργούν όλες τις εκπτώσεις.

Ένα ακόµα χριστουγεννιάτικο «δώρο» της Ν.∆. σ’ όσους πίστεψαν τις προεκλογικές της υποσχέσεις!

Προηγούμενο άρθρο
Ανακοίνωση Τύπου 4/1/05
Επόμενο άρθρο
Ανακοίνωση Τύπου 14/12/04