Ανακοίνωση Τύπου 14/12/04

Για ομιλία στη ∆ιαρκή Επιτροπή της Βουλής για θέματα Ναυτιλίας

Αθήνα, 14.12.04

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Κατά τη διάρκεια συζήτησης στη ∆ιαρκή Επιτροπή της Βουλής για θέµατα Ναυτιλίας, ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Β΄ Αθήνας και πρώην Υπουργός  Εµπορικής Ναυτιλίας  κ.  Γιώργος  Ανωµερίτης  έκανε  την ακόλουθη δήλωση :

«Από το βήµα της Βουλής είχαµε προειδοποιήσει τον Υπουργό Εµπορικής Ναυτιλίας κ. Μαν. Κεφαλογιάννη, ότι οι πολιτικές αυτάρεσκων λεονταρισµών και επικοινωνιακών τεχνασµάτων σε διεθνή όργανα, κρατούν λίγο. Το όλα ή τίποτα σε υπερεθνικά σύνολα µε ισχυρούς εταίρους οδηγεί στο τίποτα, ιδιαίτερα όταν τίθενται θέµατα υψίστων αξιών, όπως η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Τελικά, µπροστά στον κίνδυνο, το θέµα της εναρµόνισης των κυρώσεων κατά εκείνων οι οποίοι ρυπαίνουν µε πλοία το περιβάλλον, να αχθεί στη Σύνοδο Κορυφής, λόγω των άστοχων χειρισµών του Υπουργού Εµπορικής Ναυτιλίας, µε υποδείξεις του ΥΠ.ΕΞ., οδηγήθηκε σε επίπεδο Μόνιµης Επιτροπής Αντιπροσώπων (Πρέσβεων), όπου και ψηφίστηκε µε µια - δυο διαφοροποιήσεις σε υποπαραγράφους………

΄Ετσι ένα θέµα, το οποίο έπρεπε από την αρχή να αντιµετωπισθεί µε έντονες διαβουλεύσεις, υπέρ των ελληνικών συµφερόντων, ξεκίνησε µε διθυράµβους «βέτο» και έκλεισε σιωπηλά, χωρίς καν να εκδοθεί ανακοίνωση τύπου από το Υ.Ε.Ν…..

Τελικά, όπως έγινε και µε τα «µονοπύθµενα», η Ν.∆. άλλα ψηφίζει στους εταίρους και άλλα δηλώνει στις…εταιρίες».

Προηγούμενο άρθρο
Ανακοίνωση Τύπου 19/12/04
Επόμενο άρθρο
Ανακοίνωση Τύπου 24/11/04