Ανακοίνωση Τύπου 18/12/06

Βράβευση Γ. Ανωμερίτη από τον Παγχιακό Σύλλογο Α.Ε.Ν.

Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου 2006

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   ΤΥΠΟΥ

Σε μια ιδιαίτερα σεμνή και πολυπληθή εκδήλωση,  η οποία έγινε στο Ομήρειο Πολιτιστικό Κέντρο Χίου, ο Παγχιακός Σύλλογος Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού τίμησε τον βουλευτή και πρώην Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γιώργο Ανωμερίτη. Την εκδήλωση τίμησαν  με  την  παρουσία  τους  ο  Νομάρχης  Χίου,  Δήμαρχοι, οι βουλευτές Χίου κ.κ. Πίττας και Τσουρή, Πρόεδροι Επιμελητηρίων και εκπρόσωποι του ναυτιλιακού κόσμου του νησιού.

Παραδίνοντας  την περγαμηνή  και  το  αναμνηστικό μετάλλιο ο Πρόεδρος του Παγχιακού Συλλόγου Αξιωματικών Ε.Ν. καπταν Ζαχαρίας Βορριάς αναφέρθηκε στη συμβολή του κ. Γ. Ανωμερίτη στην ανάπτυξη και στη μεγάλη  προσφορά στους Έλληνες  ναυτικούς που τον καθιστούν τον καλύτερο Υπουργό Ναυτιλίας στη ναυτική οικογένεια.

Ανταπαντώντας ο κ. Γ. Ανωμερίτης τόνισε ότι η ναυτιλία είναι οι άνθρωποί  της, γι'  αυτό και το μεγαλύτερο  πρόβλημα της ελληνικής ναυτιλίας δεν είναι η ανταγωνιστικότητά της, αλλά η επερχόμενη έλλειψη αξιωματικών, που σημαίνει η ανεπαρκής ναυτική εκπαίδευση.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Χίο και της συνάντησής του με εκπροσώπους  του ναυτιλιακού κόσμου, ο κ.  Γ.  Ανωμερίτης εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για τον αδόκητο θάνατο της τ. Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επιτρόπου Μεταφορών και Ναυτιλίας κα. Loyola de Palacio, η οποία στήριξε τις προτάσεις της Ελληνικής Προεδρίας του 2003 για μια ευρωπαϊκή ποιοτική ναυτιλία, συνέβαλε καθοριστικά στην έκδοση της Διακήρυξης της Πάτμου για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και στην εκλογή του Έλληνα υποψηφίου για τη θέση του Γεν. Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) κ. Ευθ. Μητρόπουλου.

Προηγούμενο άρθρο
Ανακοίνωση Τύπου 13/2/07
Επόμενο άρθρο
Ανακοίνωση Τύπου 6/9/06