Ανακοίνωση Τύπου 13/2/07

Σχετικά με την πρόταση ανάπλασης της περιοχής Δραπετσώνας - Κερατσινίου και Λιμένος Πειραιά

Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

"Μετά από τρία χρόνια απραξίας οι Υπουργοί ΥΕΝ κ. Μ. Κεφαλογιάννης και ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιάς επανακατέθεσαν τις προτάσεις για την ανάπλαση της περιοχής Δραπετσώνας - Κερατσινίου και Λιμένος Πειραιά, τις οποίες παρέλαβαν έτοιμες για εφαρμογή από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ", δήλωσε ο βουλευτής Β' Αθήνας και πρώην Υπουργός ΥΕΝ κ. Γιώργος Ανωμερίτης.

Είναι γνωστό ότι για τα έργα αυτά έχει καταθέσει τις προτάσεις του  ο  Οργανισμός   Ρυθμιστικού   Σχεδίου Αθήνας  (ΟΡΣΑ)   το  2002, εμπεριέχονται στο πενταετές πρόγραμμα του ΟΛΠ το 2002-2007, του ΟΣΕ τα έτη 2001 και 2002, του ΥΠΕΧΩΔΕ (Κ. Λαλιώτης) και της ΕΤΕ (Μελέτη Terra Posidonia) το 2001-2002, ενώ το ΥΕΝ είχε αναλάβει και προωθούσε το συνολικό συντονισμό τους (68 έργα συμπεριλαμβανομένων  και  των Ολυμπιακών  έργων). Το  σύνολο δε αυτών   των   έργων  για   τον   Πειραιά,   τα   είχε   παρουσιάσει   ο Πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης στις 10 Ιουλίου 2002 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΑΠ.

"Αντί  λοιπόν  η σημερινή κυβέρνηση  να εξαγγέλλει εκ νέου τα προγραμματισμένα έργα του ΠΑΣΟΚ, καλά θα κάνουν οι Υπουργοί της, πρώτον να αιτιολογήσουν την τριετή καθυστέρηση ανάπτυξής τους και δεύτερον να κάνουν επιτέλους τις μελέτες έργα. Οι περιφερόμενες μακέτες, χωρίς χρονοπρόγραμμα εκτέλεσης, δεν αποτελούν προοπτική".

Προηγούμενο άρθρο
Ανακοίνωση Τύπου 15/2/07
Επόμενο άρθρο
Ανακοίνωση Τύπου 18/12/06