Ανακοίνωση Τύπου 15/2/07

Σχετικά με νομοσχέδια ΥΕΝ

Αθήνα, 15 Φεβρουαρίου 2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

"Με τίτλους "μπαράζ νομοσχεδίων από το ΥΕΝ" επιχειρείται μια ακόμα προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από το ανύπαρκτο έργο της σημερινής κυβέρνησης", δήλωσε ο βουλευτής Β' Αθήνας και πρώην Υπουργός Ναυτιλίας κ. Γιώργος Ανωμερίτης.

Οι ανακοινώσεις του κ. Υπουργού ΥΕΝ για τα δήθεν νομοσχέδια της μεγάλης "μεταρρυθμιστικής" πορείας, που θα αλλάξουν τη ναυτιλία, μετά τη δημοσιοποίησή τους, αποκαλύπτεται ότι είναι τρεις (3) κωδικοποιήσεις  Νομοθεσίας,  που είχαν αρχίσει πριν  από  χρόνια,  άρα δεν  πρόκειται  για  παραγωγή  νέου  νομοθετικού  έργου, η  επικύρωση ενός Πρωτοκόλλου  Συνεργασίας με τρίτη χώρα, χωρίς ιδιαίτερη αξία και ένα σχέδιο νόμου για συνεταιρισμούς θαλάσσιας Αλληλοασφάλισης, χωρίς αντικείμενο, αφού όσοι παροικούν στην Ακτή Μιαούλη, γνωρίζουν ότι ο διεθνής καταμερισμός στον χώρο αυτό έχει γίνει και ουδένα ενδιαφέρον  υπάρχει  από  τη ναυτιλιακή κοινότητα για ίδρυση τέτοιων κολοσσιαίων οργανισμών στην Ελλάδα.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Γ. Ανωμερίτης "πολιτική υπέρ της  ναυτιλίας  γίνεται με τομές  στα καίρια θέματα, όπως  είναι π.χ.  η παραγωγή αξιωματικών για τα πλοία μας μέσα από ένα σύγχρονο σύστημα εκπαίδευσης και όχι με κωδικοποιήσεις της ισχύουσας νομοθεσίας.     Η  κυβέρνηση της  Ν.Δ.  χωρίς  ναυτιλιακή  πολιτική, συνεχίζει τον περίπλου της διαχείρισής της, εξυπηρετώντας μεμονωμένα συμφέροντα."

Προηγούμενο άρθρο
Ανακοίνωση Τύπου 3/6/07
Επόμενο άρθρο
Ανακοίνωση Τύπου 13/2/07