Ανακοίνωση Τύπου 31/5/05

Για Κοινοτικό Κανονισμό Βάμβακος

Αθήνα, 31 Μαΐου 2005

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Με  διθυραµβική  Ανακοίνωση  Τύπου,  ο  Υπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίµων κ. Ευάγγελος Μπασιάκος πανηγυρίζει επειδή :

«Οι συνολικές εισροές στη χώρα µας για τον τοµέα του βάµβακος θα ανέλθουν φέτος στο ύψος των 727 εκ. Ευρώ (µε µέσο όρο της προηγούµενης τριετίας τα 619 εκ. Ευρώ) δηλαδή αυξήθηκαν οι κοινοτικές εισροές στη χώρα µας κατά 108 εκ. Ευρώ».

Μετά από τα όσα εν πανικώ καταστροφικά είχε προβλέψει για τον «κακό Κανονισµό του 2001» µπορεί σήµερα να εξηγήσει τους πανηγυρισµούς του;

Πώς είναι δηλαδή δυνατό να είναι τόσο δυσµενής και καταστροφικός  ένας  Κανονισµός,  όταν  φέρνει  στη  χώρα  727  εκ. Ευρώ και δίνει στον παραγωγό επί 3 χρόνια τιµή πενταπλάσια της διεθνούς εµπορικής τιµής; Εάν «διαψεύσθηκαν Κασσάνδρες και καταρρίφθηκαν µύθοι» όπως λέει στην ανακοίνωσή του, αυτά αφορούν τα γαλάζια στρέµµατα, τα γαλάζια κιλά και τα παιχνίδια ανευθυνότητας στη  διαχείριση  ενός  σηµαντικού  προϊόντος.  Φυσικά  η  νέα  χρονιά 2005/2006 είναι η τελευταία χρονιά του «κακού» Κανονισµού που φέρνει ετησίως στη χώρα 700 εκ. Ευρώ. Από το 2006/2007 έρχεται η διαχειριστική χρονιά του καταστροφικού Κανονισµού της Ν.∆., τον οποίο συνήψε πέρυσι και τον οποίο θα γευθούν οι έλληνες αγρότες. Και τότε δεν θα αρκούν πολιτικάντικες δηλώσεις. Θα αρκεί η σύγκριση δύο εποχών………..

Προηγούμενο άρθρο
Ανακοίνωση Τύπου 3/6/05
Επόμενο άρθρο
Ανακοίνωση Τύπου 11/3/05