Ανακοίνωση Τύπου 29/8/07

Σχετικά με τις πυρκαγιές

Αθήνα, 29 Αυγούστου 2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

"Εγκληματική"  χαρακτήρισε  την  πολιτική  συμπεριφορά και  πρακτική  των  συναρμόδιων  Υπουργών  Εσωτερικών, Γεωργίας και Δημόσιας Τάξης στα θέματα αντιμετώπισης των φετινών φυσικών καταστροφών από  φωτιά, ο πρ.  Υπουργός Γεωργίας και υποψήφιος βουλευτής Β' Αθήνας κ. Γιώργος Ανωμερίτης με δήλωσή του:

<<Από   την  αρχή της  Άνοιξης   είχαμε προειδοποιήσει   την κυβέρνηση στη Βουλή, ότι λόγω του άνυδρου χειμώνα  θα έπρεπε να θέσει από την     αρχή του καλοκαιριού τους μηχανισμούς δασοπυρόσβεσης σε συνεχή ετοιμότητα.

Το Υπουργείο Γεωργίας, συνταγματικά αρμόδιο για τα Δάση, παρά το άξιο επιστημονικό δυναμικό που διαθέτει, ουδέν έπραξε. Δεν μπόρεσε να απορροφήσει και δαπανήσει ούτε τους κοινοτικούς πόρους. Ο αρμόδιος Υπουργός Δασών της χώρας και κουμπάρος του Πρωθυπουργού κρύβεται.

Το ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. ουδέν συντόνισε και ποτέ δε συγκάλεσε τα προβλεπόμενα  από  το  νόμο  επιτελικά  όργανα, ούτε  καν  τα κυβερνητικά διυπουργικά όργανα τα οποία έχουν θεσμοθετηθεί.

Το Υπ. Δημόσιας Τάξης και οι ανίκανοι επιτελείς του εγκατέλειψαν τους πολίτες, τους οποίους πρώτα όφειλαν να προστατεύσουν.

Απέναντι στις φυσικές καταστροφές το Κράτος διαθέτει επαρκή σχέδια αντιμετώπισης και έμπειρα στελέχη. Δυστυχώς δε διαθέτει Κυβέρνηση και Υπουργούς με επάρκεια διοικητικών δεξιοτήτων καθώς και Ηγέτες ικανούς στα Σώματα. Η Ν.Δ. συνειδητά διέλυσε  με  κομματικές  παρεμβάσεις  την  Πυροσβεστική, την Αστυνομία και το Λιμενικό. Τη διάλυση αυτή πληρώνει σήμερα ο τόπος. Οι φυσικές καταστροφές και προβλέπονται και αντιμετωπίζονται . Δεν είναι ατυχήματα.

Η ανίκανη Κυβέρνηση και οι ανίκανοι συναρμόδιοι Υπουργοί της οφείλουν να απολογηθούν στο λαό και οι επιτελείς της στη Δικαιοσύνη και να εξηγήσουν πως είναι δυνατό με 14.021 πυρκαγιές το 2000, με 13.819 το 2001, να μην έχουμε σημαντικές καταστροφές και το 2007 με 6.100 πυρκαγιές να έχουμε 75 νεκρούς, 3.000 άστεγους, 1500 καμμένα σπίτια και 150 χωριά με ζημιές.

Για τη χειρότερη χρονιά φυσικών καταστροφών την απόλυτη ευθύνη έχει η χειρότερη Κυβέρνηση που είχε ποτέ ο τόπος.>>

Προηγούμενο άρθρο
Ανακοίνωση Τύπου 24/9/07
Επόμενο άρθρο
Ανακοίνωση Τύπου 31/7/07