Ανακοίνωση Τύπου 19/7/07

Σχετικά με το δυστύχημα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος

Αθήνα, 19 Ιουλίου 2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

 

Με αφορμή το πρόσφατο τραγικό δυστύχημα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, που στέρησε τη ζωή σε δύο εργαζόμενους, ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ.  Β' Αθήνας και πρώην Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γιώργος Ανωμερίτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Από  το 1995 με πολύ  κόπο  και δαπάνες  καταφέραμε μέχρι το 2004 να δημιουργήσουμε ένα θεσμικό περιβάλλον για την εύρυθμη λειτουργία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Το 2002-2003 σχεδιάσαμε επιπλέον νέα σειρά δράσεων για την ανάπτυξη της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, δράσεις οι οποίες εγκαταλείφθηκαν.

Η   κυβέρνηση της Ν.Δ. όχι μόνο δεν τήρησε τις υποσχέσεις, που έδωσε ο Πρωθυπουργός προεκλογικά στο Πέραμα, αλλά με  το  Ν.3551/07  τον  περασμένο  Μάρτιο κατεδάφισε ότι είχε δημιουργηθεί για να ευνοήσει τους γνωστούς "αεριτζήδες", που εκμεταλλεύονται την ανάγκη για εργασία στην περιοχή. Την κατάργηση ουσιαστικά του Μητρώου Επιχειρήσεων στη ΝΕΖ την καταγγείλαμε στη Βουλή, ως πράξη  μικροκομματικής  αφροσύνης,  αφού βάσει του Ν.3551/07, μπορεί να αυτοεπικαλείται επιχειρηματίας της ΝΕΖ ο κάθε άσχετος, αφού πλέον δεν απαιτείται να έχει γραφεία, μηχανήματα, εγκαταστάσεις,  τζίρο,  συμβάσεις, προσωπικό κ.λ.π..

Με το Ν.3551/07 άνοιξε από την κυβέρνηση των "αεριτζήδων" κύκλος αίματος. Γιαυτό άμεση απαίτηση των εργαζομένων στη ΝΕΖ είναι η άμεση κατάργησή του."

Προηγούμενο άρθρο
Ανακοίνωση Τύπου 31/7/07
Επόμενο άρθρο
Ανακοίνωση Τύπου 12/7/07