Ανακοίνωση Τύπου 1/9/05

Για την αύξηση ναύλων ακτοπλοΐας

Αθήνα, 1 Σεπτεµβρίου 2005

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Η  ρήση  "το  δις  εξαµαρτείν  ουκ  ανδρός  σοφού"  ταιριάζει απόλυτα στον Υπουργό Εµπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος επανέλαβε στο Κοινοβούλιο, ότι µε απόφασή µου, όταν ήµουν Υπουργός ΥΕΝ αύξησα το 2002 τις τιµές των ναύλων από 50% έως 300% !

Όπως ήδη του απάντησα, σε προηγούµενο όµοιο ισχυρισµό του, από τον Φεβρουάριο 2005, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εµπορίου, είτε οι σύµβουλοί του είναι ανίκανοι, είτε ο ίδιος µε σκοπιµότητα παραφράζει αυτά που διαβάζει.

Για ένα απλό λόγο: Γιατί δεν πρόκειται περί αυξήσεων ναύλων, αλλά για τη σχέση ναύλου οικονοµικής θέσης µε τη διακεκριµένη θέση µε κλίνη, σχέση η οποία ισχύει τα τελευταία είκοσι χρόνια στην ακτοπλοΐα και επαναλαµβάνεται σε όλες τις Αποφάσεις.

Φυσικά    δε    χρειάζεται    κανείς    να    αντιπαραθέσει    στον    κ.Κεφαλογιάννη στοιχεία αυξήσεων. Τα κατέθεσε, εγγράφως ο ίδιος, από τα οποία προκύπτουν οι µεσοσταθµικές αυξήσεις για το 2002 σε 9%, το 2003 σε 2,4% και το 2004 σε 3,5%, άρα τα περί αυξήσεων 50% έως 300% αυτοδιαψεύδονται και κινούνται στη σφαίρα του συνήθους εντυπωσιασµού, για λόγους δηµοσιότητος.

Τα θέµατα της Ελληνικής Ακτοπλοΐας απαιτούν πολιτικές αποφάσεις στη βάση της στρατηγικής ανάπτυξης των θαλασσίων ενδοµεταφορών µιας πολυνησιακής χώρας, όπως από το 2001 την ξεκινήσαµε   και    όχι    ασυνεχείς    ευκαιριακές    αναζητήσεις    και µικροσυγκρούσεις. Όταν η Ν.∆. και στον χώρο αυτό ασκήσει τα κυβερνητικά της καθήκοντα σοβαρά, θα µας βρει υπεύθυνα συνδιαµορφωτές.

Προηγούμενο άρθρο
Ανακοίνωση Τύπου 16/9/05
Επόμενο άρθρο
Ανακοίνωση Τύπου 3/6/05