Ανακοίνωση Τύπου 16/2/05

Περιβάλλον

16/02/2005

Ανακοίνωση Τύπου

Την ανάγκη στενότερης διασύνδεσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. µε το παγκόσµιο περιβαλλοντικό κίνηµα ζήτησε ο βουλευτής και πρώην Υπουργός κ. Γιώργος Ανωµερίτης, µιλώντας σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα στα πλαίσια των Ηµερίδων για το Περιβάλλον.

«Για το σοσιαλιστικό κίνηµα, επιχειρήσεις των οποίων η λειτουργία καταστρέφει το οικοσύστηµα, θα πρέπει όχι απλά να υπερφορολογηθούν, αλλά να τεθούν υπό κοινωνικό έλεγχο και να κλείσουν. Τη µεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη Γη, µέσα σε µια άναρχη παγκοσµιοποιηµένη οικονοµία, αποτελεί η ανεξέλεγκτη δραστηριότητα ορισµένων µέσων παραγωγής που συντρίβουν το οικοσύστηµα στο όνοµα της µεγιστοποίησης των κερδών των ιδιοκτητών τους».

Ζήτησε, τέλος, από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. να ενισχύσει ακόµη περισσότερο, στα πλαίσια της περιβαλλοντικής ευθύνης, να προωθηθούν από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόµµα οι εφαρµογές της αρχής «ο ρυπαίνων πληρώνει».

Στην οµιλία του ο κ. Γιώργος Ανωµερίτης επικέντρωσε τις προτάσεις του στα θέµατα

∆ιαχείρισης των Υδάτινων Πόρων και τις Πολιτικές κατά της Ερηµοποίησης. Επανέλαβε, τέλος, την πρότασή του για την ανάκτηση των υδάτων δευτεροβάθµιου καθαρισµού της Ψυτάλλειας και τη χρησιµοποίησή τους για την ανάπτυξη του περιαστικού πρασίνου της Αθήνας.

Προηγούμενο άρθρο
Ανακοίνωση Τύπου 11/3/05
Επόμενο άρθρο
Ανακοίνωση Τύπου 21/1/05