Ανακοίνωση Τύπου 14/10/04

Δικαστικός έλεγχος από Γ. Ζορμπά

14/10/2004

Ανακοίνωση Τύπου

«Απίστευτη δικαστική ενέργεια, η οποία προδίδει εµπάθεια και σκοπιµότητα» χαρακτήρισαν νοµικοί κύκλοι, την ενέργεια του Γενικού Γραµµατέα εξοπλισµών του Υ.ΕΘ.Α. κ. Γεωργίου Ζορµπά, ο οποίος ως αντεισαγγελέας του Α.Π., κίνησε δικαστικό έλεγχο κατά του πρ. Υπουργού κ. Γιώργου Ανωµερίτη, βάσει µιας ανώνυµης επιστολής !

Το νέο αυτό αίτηµα δίωξης για το οποίο ζητήθηκε από τον Α.Π. να κινηθεί η διαδικασία του Ν.3126/2003 (περί ευθύνης Υπουργών) µε έγγραφο που απέστειλε ο Υπουργός ∆ικαιοσύνης στη Βουλή την άνοιξη, αποκαλύφθηκε µετά από αίτηµα του βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. προς την Πρόεδρο της Βουλής, η οποία και ανταποκρίθηκε αµέσως, κοινοποιώντας τη σχετική δικογραφία. Σηµειωτέον ότι για το θέµα αυτό δεν είχε ενηµερωθεί ο βουλευτής, µέχρις ότου ανέκυψε παρόµοιο θέµα.

Όπως προκύπτει από την εκ δέκα (10) σελίδων δικογραφία, ο κ. Γ. Ζορµπάς έλαβε στις 07.07.03 αήθη και ψευδή ανώνυµη επιστολή, η οποία εστρέφετο κατά της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας του Υ.Ε.Ν., µε θέµα τις µεταθέσεις επτά (7) λιµενικών σε ισάριθµα προξενικά λιµεναρχεία. Στις 08.07.03, µια µόλις ηµέρα µετά, ο κ. Γ. Ζορµπάς ζητά από τον Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά τον δικαστικό έλεγχο της υπόθεσης, η οποία και λαµβάνει αριθµό ΑΒΜ Β03/6364. Είναι χαρακτηριστικό της σύγχυσης, η αναφορά σε έγγραφο της δικογραφίας µε το οποίο ζητείται «η άρση ασυλίας του Υπουργού»!

Παρότι από την προκαταρκτική διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι οι µεταθέσεις έγιναν νοµίµως από το Συµβούλιο Μεταθέσεων του Υ.Ε.Ν. βάσει του Π.∆. 404/98, παρότι οι µετατιθέµενοι ήταν όλοι ανώτατοι αξιωµατικοί, παρότι δεν εκδόθηκε Υπουργική Απόφαση, ούτε δηµοσιεύθηκε σε Φ.Ε.Κ., µε µόνη την έκδοση διαταγής κοινοποίησης του Υπουργού προς τις υπηρεσίες του Υ.Ε.Ν., ζητείται από τη Βουλή η κίνηση της διαδικασίας του νόµου περί ευθύνης Υπουργών µε αφορµή το κείµενο της ανώνυµης επιστολής !!

Σχολιάζοντας τα παραπάνω ο κ. Γιώργος Ανωµερίτης δήλωσε : «Ευτυχώς που εκ πείρας γνωρίζω ότι τη ∆ικαιοσύνη, κατά συντριπτική πλειοψηφία, την υπηρετούν έντιµοι και ικανοί δικαστικοί λειτουργοί, ώστε να εκτίθενται µε τις ενέργειές τους οι λίγοι εγκάθετοι και επίορκοι! Τέτοιου είδους ενέργειες δικαιώνουν τη φράση του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Γ.Παπανδρέου, ο οποίος χθες ισχυρίστηκε, ότι η Ν.∆. µετατρέπει την πολιτική ζωή σε δικαστικό τρελοκοµείο».

Προηγούμενο άρθρο
Ανακοίνωση Τύπου 10/11/04
Επόμενο άρθρο
Ανακοίνωση Τύπου 4/10/04