Ανακοίνωση Τύπου 23/11/04

Πρώην χώρος του Ιπποδρόμου

23/11/2004

Ανακοίνωση Τύπου

Στη Συνεδρίαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου Καλλιθέας, το οποίο συνεδρίασε µε θέµα τις προτάσεις ανάπλασης του πρώην χώρου Ιπποδρόµου και της παραλιακής ζώνης, παραβρέθηκε ο βουλευτής Β΄ Αθήνας ΠΑ.ΣΟ.Κ. και πρώην Υπουργός κ. Γιώργος Ανωµερίτης, του οποίου οι πολύχρονες προσπάθειες και ενέργειες για να παραχωρηθούν στο ∆ήµο Καλλιθέας και στους φορείς της πόλης οι χώροι αυτοί είναι γνωστές.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, στην κατάµεστη από πολίτες αίθουσα του ∆ηµοτικού Συµβουλίου, ο κ. Γ. Ανωµερίτης µεταξύ άλλων τόνισε :

«Ο πρώην χώρος του Ιπποδρόµου έχει τελεσίδικα παραχωρηθεί από την Κ.Ε.∆. στο ∆ήµο Καλλιθέας, για αόριστο χρόνο και χωρίς οικονοµικό αντάλλαγµα. ∆ε µένει παρά να γίνει η οριστική µελέτη διαµόρφωσής του. Σε κάθε περίπτωση δεν µπορεί παρά να γίνει ένα καλαίσθητο αστικό ΄Αλσος, µε ορισµένες ήπιες παρεµβάσεις χώρων πολιτισµού ή αθλητισµού, αφού τόσο η ισχύουσα νοµοθεσία, όσο και η βούληση ∆ήµου και κατοίκων, απαιτούν ο χώρος αυτός να είναι χώρος πράσινου, πολιτισµού, αθλητισµού. Προτείνω, τέλος, ο χώρος αυτός να ονοµασθεί «Αλσος Ολυµπιονικών»,όπως και ο Σύνδεσµος Ελλήνων Ολυµπιονικών έχει προτείνει και εντός αυτού, µετά από κάθε Ολυµπιάδα, να τίθεται αναθηµατική στήλη µε τα ονόµατα των Ολυµπιονικών. Η παραχώρηση του χώρου αυτού, ο οποίος είναι στην ουσία ένα υπερτοπικός πόλος πράσινου και αναψυχής, αποτελεί µια µεγάλη νίκη της Αυτοδιοίκησης.

΄Οσον αφορά την παραλιακή ζώνη του ∆έλτα, αυτή πρέπει να παραµείνει χώρος περιπάτου, πολιτισµού, αθλητισµού και αναψυχής, να διοικηθεί από ∆ιαδηµοτική Εταιρεία και ο θαλάσσιος και χερσαίος χώρος του πρώην ∆έλτα να παραχωρηθεί αποκλειστικά στους ναυταθλητικούς συλλόγους. Οφείλουµε να στρέψουµε τους νέους στο ναυταθλητισµό, αφού είµαστε µια πόλη µε θάλασσα. Θα µπορούσε επίσης να ιδρυθεί ένα Μουσείο Παραδοσιακών Σκαφών µιας και τέτοια πρόταση έχει γίνει στο ∆ήµο».

Προηγούμενο άρθρο
Ανακοίνωση Τύπου 24/11/04
Επόμενο άρθρο
Ανακοίνωση Τύπου 23/11/04