Ανακοίνωση Τύπου 17/4/07

Σχετικά με ισχυρισμούς του ΥΕΝ κ. Μ. Κεφαλογιάννη σε τηλεοπτική εκπομπή

Αθήνα, 17 Απριλίου 2007

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΥΠΟΥ

 

Στη χθεσινή εκπομπή του MEGA "Ανατροπή", ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μ. Κεφαλογιάννης, επέδειξε ένα ΦΕΚ ισχυριζόμενος, ότι πρόκειται "για Προεδρικό Διάταγμα, που υπογράφει ο κ. Ανωμερίτης, βάσει του οποίου η Καλντέρα ορίζεται ως τόπος καταφυγής, ακόμα και για δεξαμενόπλοια 500.000 tn."

Ο κ. Γ. Ανωμερίτης, ο οποίος ρωτήθηκε για το θέμα αυτό έδωσε την ακόλουθη απάντηση:

1.­ Η Υπουργική Απόφαση 2411.1/07/03 (και όχι Π.Δ.) που δημοσιεύθηκε στο επιδεικνυόμενο ΦΕΚ (Τ.Β. Αρ. Φύλλου 580) στις 27 Ιουνίου 2003, εις ουδένα σημείο τ ης αναφέρει τ α όσα ψευδ ώ ς   ισχυρίσθη κε   ο   κ.   Μ .   Κεφαλογιάννης.   Αντιθέτως μάλιστα, στο Προσάρτημα Β, αναφέρει ότι οι περιοχές του κόλπου των Φηρών (Νέα και Παλαιά Καμμένη) χαρακτηρίζονται ευαίσθητες περιοχές (NATURA) και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως περιοχές καταφυγής σύμφωνα με την Οδηγία της Ε.Ε. 2002/59.

2.­ Ο κ. Μ. Κεφαλογιάννης και η στρατιωτική ηγεσία του Λ.Σ. είναι μαζί με την πλοιοκτήτρια εταιρία οι μόνοι υπεύθυνοι της εγκατάλειψης και βύθισης του πλοίου, το οποίο είχαν υποχρέωση να διασώσουν και να προστατεύσουν το περιβάλλον, βάσει των σχεδίων έκτακτης ανάγκης και αντιμετώπισης Περιστατικού Μεγάλης Κλίμακας του ΥΕΝ. Αντί για παραληρηματικά ψέματα στις οθόνες, καλά θα κάνουν να διαχειρισθούν σοβαρά, έστω εκ των υστέρων, την  υπόθεση  του  τραγικού  ναυαγίου ώστε  να αποτραπούν οι κίνδυνοι θαλάσσιας ρύπανσης της περιοχής.

Για απόδειξη της Αλήθειας, την οποία εκ συστήματος παραβιάζει ο κ. Μ. Κεφαλογιάννης, δίδω στη δημοσιότητα, την Απόφασή μου.

Προηγούμενο άρθρο
Ανακοίνωση Τύπου 18/4/07
Επόμενο άρθρο
Ανακοίνωση Τύπου 10/4/07